02/09/2018

לדפוק שעון כעצמאי

מסתבר שחברת "פייבר" תונפק לפי שווי של מיליארד דולר. מיליוני פרילנסרים משתמשים היום באתר החברה, שבתחילת הדרך שימשה כשוק של פרילנסרים שמציעים לבצע עבודות שונות תמורת 5$ (ומכאן שמה- Fiverr). לבנות אתר קטן, לעצב לוגו, לרטש תמונה, או להכין מצגת - כל אחד יכול להיכנס לאתר ולהציע את עצמו. היום אפשר להציע עבודות בסכומים של עד 10,000$. מדי חודש מתבצעות באתר כמיליון עסקאות, לפי נתוני החברה.

מנכ"ל החברה, מיכה קאופמן, סיפר שבארצות הברית 30% משוק העבודה מורכב מפרילנסרים, ונתח זה צפוי לגדול ל-40% עד שנת 2020. "זה שוק שבשנה שעברה היה שווה 730 מיליארד דולר, ממכירות של כל סוגי השירותים, פיזיים ודיגיטליים. עד 2020 הוא יהיה שווה טריליון דולר", אמר. הנתונים הללו מדהימים, ומצביעים בבירור על המגמה שאליה העולם הולך.

עם גידול מאסיבי במספר הפרילנסרים, אני תוהה עד כמה אנחנו מוכנים לזה. המסגרות הקיימות שההורים שלנו הכירו מקרוב - לימודים, הכשרה מקצועית, מסלולי קריירה, חברות גדולות - כל זה היה מאוד ברור ומסודר. אבל העולם הזה משתנה לנגד עינינו. יחסי העבודה במשק הישראלי רחוקים מאוד מגמישות תעסוקתית שיכולה לתמוך בדבר כזה. אין מספיק מסלולי הכשרה לעצמאים. מי שרוצה להיות עצמאי, צריך ללמוד את זה בעצמו.

אני זוכר את עצמי לפני כמה שנים, כשהחלטתי שאני עוזב את המשרות שבהן עבדתי כשכיר, מנסה להסתגל לחיים חדשים שלא היכרתי קודם. לא ידעתי איפה להתחיל. בדיעבד אני יכול לומר שהצעד הראשון שעשיתי התברר לי כאחד הדברים הכי חשובים בחיים של פרילנסר.

הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח טבלה חדשה בגוגל ספרדשיטס. זה היה הדבר הכי טוב שעשיתי אי פעם. בטבלה הזו התחלתי לנטר את שעות העבודה שלי, מתוך מחשבה שאני רוצה לדעת על מה אני עובד וכמה שעות אני משקיע בכל פרויקט. זו העצה מספר אחת שלי לכל אחד שמתחיל להיות פרילנסר. למעשה, אני חושב שגם שכירים צריכים למדוד את זמן העבודה שלהם, אבל זה כבר סיפור אחר...

למה למדוד את שעות העבודה? הרי אני עובד כמה שאני צריך כדי לסיים את מה שאני צריך לסיים.

ובכן, בכל מה שקשור לזמן, אנחנו מאוד לא מדויקים, וזה בלשון המעטה. אנחנו שופטים די גרועים של הזמן שלנו. יעידו על כך כל הפעמים שאיחרתם לפגישה למרות שחשבתם שיצאתם בזמן. יעידו על כך כל הפעמים שבהם הצצתם בשעון ולא האמנתם שעברו רק חמש דקות מהפעם האחרונה שבדקתם מה השעה. כשאנשים נשאלים כמה זמן הם צופים בטלוויזיה הם נותנים הערכת חסר, בעוד שאותם אנשים כשהם נשאלים כמה זמן הם מקדישים לקריאת ספרים ידווחו על יותר זמן ממה שהם משקיעים באמת.

בשל כך, מאוד חשוב למדוד את שעות העבודה שלנו בצורה כנה, עם עין ביקורתית, ותוך ניסיון להיות אובייקטיביים. כשמתמידים בזה לאורך זמן, מקבלים משהו שלא הרבה מצליחים להגיע אליו - שקט נפשי. כן, ממש כך. כשאני מצליח לנטר את זמן העבודה שלי בצורה טובה, יש לי תמונה רחבה של כמה זמן באמת הקדשתי לכל פרויקט. כשאני משווה את הזמן שהשקעתי בעבודה לרף שאליו רציתי להגיע, אני יכול לדעת אם עמדתי ביעדים או שיש מקום לשיפור. בכל מקרה, הוודאות הזו מחליפה את אותה הרגשה עמומה שהזמן חומק לי מבין האצבעות בעוד אני מתבטל יותר מדי.

עוד יתרון גדול של מדידת זמן הוא שאתה יכול לגלות על עצמך דברים מעניינים, ולהתאים את העבודה שלך למה שקורה מאליו. בעבר חשבתי שאני יכול לייחד לעצמי פרקי זמן ארוכים לעבודה על פרויקט מסוים. כשהתחלתי לנטר את זמן העבודה שלי, שמתי לב שאני דווקא עובד פרקי זמן קצרים יחסית על כל דבר. עם נתונים של 16 חודשים, יצרתי את הגרף הבא, שממחיש עד כמה אני מעדיף לעבוד כל פעם קצת - 3,000 פעמים דיווחתי בטבלה שלי על יחידת זמן שעבדתי על משהו. לפעמים רבע שעה, לפעמים חצי שעה, לפעמים שעה וכו'. כמעט 2,000 מיחידות הזמן שדיווחתי עליהן הן של רבע שעה או חצי שעה. מתברר שאני מעדיף לעבוד על משהו למשך זמן קצר, ואז לעבור לדבר אחר.


אני מודד את זמן העבודה שלי בצורה יחסית פשוטה, שלא לומר פרימיטיבית - בכל פעם שאני מסיים משהו, אני מוסיף את זה לטבלה שלי. עם זאת, יש שיטות מתוחכמות ומדויקות יותר. למי שרוצה להתנסות בהן, מומלץ להאזין לשיחות של מייק הרלי ו-CGP Grey על מדידת זמן בפודקסט Cortex, ובייחוד בפרק Existential Time Tracking.

עוד המלצות -


- קטעים בהיסטוריה || פרק 265: תמונות יפואיות. סיור קולי ביפו העתיקה שיגרום לכם להתאהב מחדש בעיר דרך האוזניים. שמחתי לעשות את החיבור המופלא הזה בין יוצר הפודקסטים יובל מלחי לבין מדריכת הסיורים מיכל ששון ביבי.

- יהורם גאון תמה לאן נעלמה תרומת הספרדים לקום המדינה. מונולוג חשוב מאוד על ההיסטוריה של כולנו.


עוד דברים -


- פסטיבל "בתים מבפנים" בתל אביב חוזר. אני אדריך סיור מטעם נת"ע (נתיבי תחבורה עירוניים), החברה שבונה את הרכבת הקלה במטרופולין תל אביב. הסיור ייצא מרח' אחד העם 18, תל אביב (על יד מגדל שלום). במהלך הסיור אספר על תחנת הרכבת התחתית שנבנתה בתל אביב בשנות ה-60' (!), על התוכנית להקים טראם בתל אביב בשנותיה הראשונות, ועל תוואי מסילת הרכבת, שהפך לחניון ובימים אלה הופך למנהרה עבור הרכבת הקלה. עוד סיפורים והפתעות בסיור, שייצא לדרך ביום חמישי 20/9 לפנות ערב, וביום שישי 21/9 לפני הצהרים.



 - שיגרתי עוד שני גיליונות של הניוזלטר לאנשים שאוהבים ערים -


וגם שוחחתי עם גואל פינטו בתוכנית הרדיו שלו "גם כן תרבות" על גשר יהודית שהיה אמור להיבנות בתל אביב על מנת לחבר בין מערב העיר למזרחה. האזינו >


- נסעתי עם המשפחה לצפון. ביום למחרת חזרתנו, שמתי לב שכושר הריכוז שלי בעבודה עלה. מיד כתבתי לעצמי טיפ לעתיד - לצאת ליותר חופשות.



- חודש אוגוסט הזה היה יוצא דופן. בשנים עברו, בקושי היו לי סיורים בחודש כל כך חם ולח. השנה הייתה ברוכת סיורים בנווה צדק, בשדרות רוטשילד, ברחוב דיזנגוף... ואפילו היה סיור אחד שתפר את כל המקומות הללו ביחד...

וקיבלתי מכתב תודה שחימם לי את הלב -

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שמח שקראת :) ותודה על התגובה. בקרוב אקרא אותה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...