ערב ראש השנה תשפ"א היה עצוב. כולנו היינו בבתים. התברר שהקורונה לא נעלמה. חיסון עדיין לא נראה באופק. מספר המתים מהמגפה האמיר לארבע ספרות. אחרי סגר פסח-שבועות, הגיע סגר חגי תשרי. בנימין נתניהו השביע את הממשלה החמישית בראשותו, אחרי שהמועמד המוביל מולו התקפל. אף אחד לא העז לדמיין איך תיראה השנה שלפנינו.
תזכורת מיום הבחירות |
וואו. מראש השנה ההוא לראש השנה הזה (עם חיסון שלישי ובלי סגר, עם בנט ובלי נתניהו) - זו הייתה שנה מלאת הפתעות. אולם, במבט לאחור זה כמובן מסתדר עם ההיגיון. כשאנחנו מסתכלים אחורה, אנחנו יכולים לגלות את הסיפור שמוביל בסופו של דבר לנקודה שבה אנחנו נמצאים היום.
מה הסיפור שלך
אותו דבר רציתי לעשות עם עצמי - להסתכל אחורה כדי להבין איך הגעתי לנקודה שבה אני נמצא. ובמילים אחרות, לספר את הסיפור של עצמי. לפני שנה בערך התחלתי לשכור משרד (בהתחלה במיינדספייס ברחוב אחד העם בתל אביב, ואחר כך באורבן פלייס במגדל שלום). בערך באותו זמן גם גיבשתי צ'קליסט חדש תחת השם הבנאלי "לעבוד", וזה הצ'קליסט שאני ניגש אליו - היכונו להפתעה - כשאני נמצא במשרד.
אז מה רציתי לגלות על עצמי? תקופת חגי תשרי היא תמיד תקופה טובה להרהורים על מה שהיה ועל מה שיהיה. הדרך שלי להבין מה היה לנו פה היא טבלה שבה אני מתעד את שעות העבודה שלי ואת ההוצאות וההכנסות שלי בעסק. שאלתי את עצמי מה הנתון שהכי הייתי רוצה לדעת, שהכי יעזור לי להבין איך להיות יותר אפקטיבי בעבודה שלי. הגעתי למסקנה שהכי יעניין אותי לדעת כמה זמן אני מקדיש להליכה לעבודה.
המשרד החדש באורבן פלייס (גרסא 1.0) |
עבודה בעמידה (גרסא 2.0) |
למה בעצם? מאז שלקחתי את המשרד החדש, תיעדתי לעצמי רבע שעה של עבודה בהליכה למשרד, וכך גם בחזרה ממנו. עניין אותי לדעת - האם המשרד החדש פוגע באפקטיביות שלי, או שמא המשרד עוזר לי להתמקד בעבודה?
וגם - הכנסתי לעבודה את הצ'קליסט החדש, שכולל כל מיני משימות אדמיניסטרטיביות, כמו לבדוק את אלו אירועים יש לי היום ביומן, לתעד את שעות העבודה שטרם תיעדתי, לסדר משימות, לוודא שלא פספסתי כלום וכו'. בשנה האחרונה תיעדתי את הזמנים שבהם עקבתי אחרי צ'קליסט לעבוד. אז גם זה עניין אותי - האם הצ'קליסט החדש עוזר לי או פוגע בי?
הסיפור מתחיל
אני מחלק את שעות העבודה שלי לארבע קטגוריות - ביצוע, ניהול, שיווק ופיתוח. נשים בצד את השתיים האחרונות, ונתמקד בביצוע ובניהול. שעות ביצוע הן שעות שבהן אני מכניס כסף, שעות שאני מקדיש ללקוח מסוים. זה מקביל בערך למונח billable hours. לעומת זאת, שעות ניהול הן שעות שלא מכניסות לי כסף אבל אני חייב להשקיע אותן. בקיצור, אדמיניסטרציה - לענות למיילים, ללכת למשרד, לעקוב אחרי צ'קליסטים, להוציא חשבוניות וכו'. לצד הפרויקטים הביצועיים שלי, כמו הסיורים שאני מדריך בתל אביב, יש את פרויקט "ניהול אפקטיביות".
הסבר טכני לשם המחשה: כשאני הולך להדריך סיור בתל אביב, אני מתעד בערך 2.5 שעות בפרויקט "סיור בתל אביב", שמוגדר כפרויקט ביצוע. כשאני הולך למשרד, אני מתעד 0.25 שעות בפרויקט "ניהול אפקטיביות", שמוגדר כפרויקט ניהול. בשנתיים האחרונות תיעדתי בטבלה שלי בערך אלפיים שורות, של רבע שעה, חצי שעה, שעה או כמה שעות. הנתונים הללו עוזרים לי לנתח את עצמי, להבין מה אני עושה נכון ומה אני צריך לשנות, כלומר, לספר לי את הסיפור של עצמי. אז למרות שזה מצריך עבודה לאסוף את הנתונים על בסיס יומי, זה שווה את זה.
העלילה מסתבכת
הנה הניתוחים שנועדו לתת לי תשובות לשאלות ששאלתי את עצמי. כל שורה מראה איזה אחוז מכלל השעות שעבדתי בחודש מסוים הוקדש לפרויקטי ביצוע ואיזה אחוז הוקדש לפרויקט "ניהול אפקטיביות" -
אז מה המספרים מראים לי? שעות הביצוע שלי ירדו קצת בנובמבר, דצמבר וינואר 2020. זה הגיוני שהדרכתי פחות סיורים בחודשים הגשומים. וגם- כנראה שלא גייסתי עוד לקוחות משלמים בפרויקטי ביצוע אחרים באותה תקופה, והשקעתי יותר זמן בפרויקטים של שיווק או פיתוח. ואז הייתה גם ירידה שחופפת באופן חלקי לסגר הראשון (מרץ-מאי 2020) ולסגר השני (ספטמבר-אוקטובר 2020). בסגר השלישי (דצמבר-פברואר 2020) נתוני הביצוע שלי השתפרו, כנראה משום שהצלחתי להגדיל את פרויקטי הביצוע האחרים שלי, לגייס עוד לקוחות או להגדיל פרויקטים קיימים, שאותם הייתי יכול לבצע מהבית.
לעומת זאת, המגמה של ניהול אפקטיביות הרבה פחות תנודתית. והיא גם הרבה יותר מדאיגה. שיעור הזמן שאני משקיע ב"עבודה לא מכניסה", באדמיניסטרציה, ב"עבודה שחורה", או איך שלא תקראו לזה - גדל פלאים. ההסבר ברור - ההליכה למשרד וחזרה ממנו גוזלת שיעור ניכר מזמן העבודה שלי. כנראה שגם הצ'קליסט החדש עושה בדיוק את אותו אפקט.
הערה מתודולוגית: מספר השעות שעבדתי משתנה מחודש לחודש, ולכן נכון יותר להסתכל על האחוזים. בסך הכל, על פני שנה, מספר השעות הוא פחות או יותר זהה, אז אפשר לעשות השוואה טובה משנה לשנה.
סוף טוב?
המסקנה הברורה היא שבשנה הקרובה אני ארצה לנסות ולמצוא את הדרך לרסן את הזמן שאני משקיע בניהול אפקטיביות. זה לא טוב לעסק שלי. האם לוותר על המשרד החדש או על הצ'קליסט החדש? זה לא מה שהנתונים מראים. הצלחתי להגדיל את שיעור הזמן שאני משקיע בפרויקטי ביצוע, למרות העלייה בשיעור הזמן שאני משקיע בניהול אפקטיביות. יכול להיות שכן המשרד והצ'קליסט תורמים לי בטור הירוק, בעוד שהם פוגעים בי בטור האדום. המשימה שלי בשנה הקרובה תהיה לנסות לשמור על התרומה ולהפחית את הפגיעה.
כתבתי בעבר על החשיבות של תיעוד שעות העבודה שלי כעצמאי. אני חושב שזה מקרה מבחן שממחיש זאת. הערך הגדול של התיעוד מתגלה רק כעבור זמן. כמעט חמש שנים מאז שהתחלתי לתעד את שעות העבודה שלי, ואני ממליץ על כך בחום לכל אחד שצריך לנהל את הזמן שלו. לכבוד שנת תשפ"ב אאחל לכולנו - שנה טובה ומוצלחת! וגמר חתימה טובה.
רציתי לשתף אתכם
לראשונה בתל אביב. אסקייפ רום באוויר הפתוח |
• התחלתי לכתוב טורים עבור מדור הנדל"ן של האתר הכלכלי TheMarker תחת הכותרת "בדיקת סיטי". בטורים שלי אני מנסה לענות על שאלות מעניינות שקשורות לאופן שבו הערים שלנו מתוכננות, מעוצבות ומנוהלות -
- למה הרחובות שלנו כל כך מכוערים? כך הזמני הפך קבוע >
- תפסיקו לערבב אותנו: בעיר מעורבת צריך לדעת לדבר גם בערבית >
- אני תומר, ואני מתנדב לשלם יותר ארנונה >
- האם ראש העיריה יכול לחייב אתכם לצאת לריצה פעמיים בשבוע >
- למה אף אישה לא תעבור ברחוב הזה? >
- העולם שייך לצעירים: למה עדיף להזדקן ביפן מאשר בישראל?
• גם הניוזלטר שלי לקהילת האורבניסטים והאורבניסטיות בישראל, "מהנעשה בערינו", ממשיך - זו השנה החמישית. בגיליון האחרון ששיגרתי ליותר מ-500 מנויים, עדכנתי גם על הביקור שהיה לי בקיץ בסיאטל, וושינגטון: מהנעשה בערינו 163 - שנה טובה >
***
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
שמח שקראת :) ותודה על התגובה. בקרוב אקרא אותה